Deze e-mail online lezen

 

Beste leden,

Het is inmiddels een jaar geleden dat we de IKN-bijeenkomst die op 18 maart 2020 gepland stond, moesten afblazen vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het thema van die bijeenkomst luidde: “Lang leve de tegenslag”. Het moeten annuleren van die bijeenkomst wierp de schaduw van het coronavirus vooruit. Corona drukt nu al een jaar op de binding binnen onze vereniging. We moeten letterlijk afstand houden, terwijl we (althans de meesten van ons) juist behoefte hebben aan verbondenheid. Bij sommigen zijn de grenzen wel bereikt om een goed gemoed te blijven houden. Dat is een gevolg van het een jaar lang hebben van zorgen om gezondheid van onszelf en naasten en zorgen over ons bedrijf of onze baan. Het gevoel hebben dat men er niet alleen voor staat, kan dan helpen om overeind te blijven.  

Tot de zomer moeten we het nog met digitale contactmomenten doen. Op vrijdag 16 april a.s. zal een tweede online lunchsessie worden georganiseerd door IKN en op 27 mei 2021 zal de ALV ook online worden gehouden.

Het virus is - zoals de vooruitzichten nu zijn - binnen enkele maanden bedwongen en vanaf de komende zomer kunnen we hopelijk het corona-tijdperk achter ons laten. Wat het bestuur van de IKN betreft, hebben we dan ook na de zomer weer fysieke bijeenkomsten. Het alsnog stilstaan bij het thema “Lang leve de tegenslag” is dan misschien wel actueler dan ooit, omdat corona ons wellicht ook mooie dingen heeft gebracht.

We hopen je bij de digitale en fysieke bijeenkomsten te ontmoeten, om elkaar te kunnen versterken op wat voor manier dan ook. Ken je ondernemers die ook passen bij onze club? Meld ze dan s.v.p. aan bij het secretariaat: info@ikn-naaldwijk.nl 

Een hartelijke groet, namens het bestuur,
Martin Buitelaar

Ledennieuws

Nieuws: 
Op 8 maart heeft de directie van de Beekenkamp Group de eerste paal geslagen van de nieuwe breeding locatie aan de Oranjepolder in Maasdijk. Het "Beekenkamp Research and Development Center" wordt gebouwd voor Beekenkamp Plants en Deliflor met als doel het optimaliseren van onderzoek en ontwikkelingen. Lees meer via de nieuwsbrief van goedemorgen groente

Fusie: 
HET Architecten en FORM architectuur & engineering hebben hun kennis en kunde gebundeld. Een ijzersterke combinatie tussen architectuur, engineering en IT.
Er wordt op dit moment al volop samengewerkt aan uiteenlopende projecten en op dit moment wordt er druk gewerkt aan de positionering. Hiermee ontstaat een absolute meerwaarde voor de klanten. Samen bouwen ze aan iets moois!

Nieuw lid: 
Glenn Mostert Fotografie; Mijn naam is Glenn Mostert, foto- en videograaf. Sinds 2020 ben ik fulltime zelfstandig fotograaf. Ik heb in de jaren daarvoor voor diverse uitgevers en reclamebureau’s gewerkt als grafisch vormgever/fotograaf. In die jaren heb ik veel ervaring opgedaan en veel kunnen experimenteren met beeld. Ik werk momenteel voor diverse opdrachtgevers, van het restaurant om de hoek tot aan grotere bedrijven als Rabobank. Mijn passie brengt mij op de leukste plekken en geven mij toegang tot plekken waar je normaal gesproken niet zo gauw zou komen. Mijn ambitie is om unieke en eigenzinnige visuele communicatie te creëren voor bedrijven die opvalt. www.glennmostert.nl

Opzeggingen: 
Tanco Sign & Print en Westland Adviesgroep hebben het lidmaatschap opgezegd. Het lidmaatschap eindigt op 1-1-2022. 

Hoe gaat het nou met jou?

En hier alweer het tweede interview in de serie "Hoe gaat het nou met jou?" Dit keer aan het woord Ron Fransen van Levoplant. 

Wie is Ron Fransen?
Ik ben directeur en mede-eigenaar van Levoplant. Op vier locaties in het Westland telen wij Phalaenopsis (orchideeën) en Cordyline australis (terrasplant). Naast een aantal vak gerelateerde functies in besturen en commissies, ben ik al een aantal jaren met veel plezier bestuurslid bij IKN.
Ik ben 50 jaar jong, getrouwd en vader van drie dochters. In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets.

Hoe gaat het nou met jou?
Met mij gaat het goed. We hebben op het bedrijf wel een hectische periode achter de rug. Op zondag 7 februari stortte als gevolg van de sneeuwdruk een deel van onze kas in. Het ging maar om een relatief kleine oppervlakte (ca. 500 m2) maar het was midden in onze warme afdeling. Daar zakte in één keer de temperatuur van 28 graden naar onder het vriespunt. Naast de technische schade aan de kas hebben we dus ook veel teeltschade. Gelukkig zijn we goed verzekerd en met de hulp van onze vaste leveranciers en onze eigen mensen hebben we snel ergere schade kunnen voorkomen. Het duurt nog even voordat alles weer op de rit staat, maar het komt weer helemaal goed. Lees meer

Als ondernemer in zwaar weer?

Mocht je als ondernemer in de problemen zijn gekomen doordat er werkzaamheden en dus inkomsten weg zijn gevallen dan zijn er diverse instanties waar je terecht kunt voor hulp. Bij Gemeente Westland is er het bedrijvenloket waar je de vraag om hulp kan neerleggen. Specialisten kunnen je doorverwijzen naar de juiste afdeling. Het bedrijvenloket van de gemeente is te bereiken via het telefoonnummer 140174. 

Als kleine ondernemer of zzp-er kun je bij Patijnenburg terecht voor hulp. Je kunt hier in gesprek gaan over de toekomst van je onderneming. 

Ook 4you Accountancy biedt hulp aan leden van IKN. 
Ondernemers dreigen de NOW-regeling terug te moeten betalen vanwege de ingewikkelde bewijslast. En dat kan grote gevolgen hebben voor bedrijven die al in zwaar weer verkeren. Dat zeggen verschillende adviseurs en belangenorganisaties in BNR's De Ochtendspits. Ook gedupeerde ondernemers maken zich zorgen. Ben jij zo’n ondernemer die zich zorgen maakt over de NOW steun? Heb jij behoefte aan klankborden? Kom je er niet uit met je accountant? Zoek je naar een creatieve oplossing? Soms helpt een interventie.

We geven aan meerdere MKB ondernemers begeleiding bij de NOW regeling. Zowel in het kader van de derdenverklaring, als ook de accountantsverklaring. We helpen graag. #Samensterk. Bel ons gerust. Antoinette Dijkhuizen, 4you accountancy, 085-4881900, 06-52347033

Geplande bijeenkomsten

16 april: Online lunchmeeting 12.30-13.30 uur. De officiële uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt nog. 
27 mei: Online jaarvergadering plus van 19.30-21.00 uur. De exacte invulling en de uitnodiging voor deze meeting volgt nog. 

Zet deze data alvast in je agenda!